"ACS"

Autor: zitzania

E-mail: zitzania@sindominio.net

Título artículo: Contrainfos 134 (català) Barcelona

Mensaje/Artículo:

=====================================================
Núm. 134 Setmana del 24 al 30 de gener de 2001
=====================================================
PRIMER VAN VENIR A PELS INDEPENDENTISTES I COM NOSALTRES NO EREM INDEPENDENTISTES, NO VAM FER RES.
DESPRÉS VAN VENIR A PELS ANARQUISTES, PERÒ COM NOSALTRES TAMPOC EREM ANARQUISTES, NO VAM FER RES.
MÉS TARD VAN VENIR A PELS COMUNISTES, DESPRÉS A PER LES LESBIANES, ELS OKUPES, ELS IMMIGRANTS I TAMPOC VAM FER RES.
FINALMENT VAN VENIR A BUSCARME A MI,
PERÒ JA VA SER MASSA TARD. (adaptació d'escrit de Bertolt Brecht)

===================================================================

"REPRESSIÓ"
1. EMPRESONAMENT INCONDICIONAL SENSE CAP PROVA
2, COMUNICAT DE L'ASSEMBLEA D'OKUPES DE TERRASSA
3. NECESSITEM ACTORS PER UN GRAN GUIÓ...

"ANTIRACISME"
4. 350 IMMIGRANTS EN VAGA DE FAM A L'ESGLÉSIA DE SANTA MARIA DEL PI I SANT AGUSTÍ

"JUDICIAL"
5. SUSPENSIÓ DE L'ABSURD JUDICI A FRANCESC ARNAU
6. NOVA DATA PEL JUDICI CONTRA SIS PERSONES A BANYOLES
7. EL GOVERN ESPANYOL INDULTA A 14 TORTURADORS

"ANTIFEIXISME"
8. A SANTA COLOMA, NO PASSARAN
9. ARRENCADA DE PLAQUES FEIXISTES A LES CORTS

"OKUPACIÓ"
10. ACCIÓ AL COL·LEGI D'ARQUITECTES DE BARCELONA
11. UNA ALTRA OKUPACIÓ A LA CIUTAT DE TERRASSA

"ANTIHOMOFÒBIA"
12. AGRESSIÓ HOMÒFOBA A DUES NOIES

"ANTIMILITARISME"
13. LES DESPESES MILITARS PER L'ANY 2001 PODRIEN SER UN 75% SUPERIORS AL QUE MANIFESTA EL GOVERN

=====================================
REPRESSIÓ


1. EMPRESONAMENT INCONDICIONAL SENSE CAP PROVA

"Diego Sánchez entrega una carta on nega les acusacions. Zigor Larredonda nega totes les afirmacions policials
durant la declaració davant de l'Audiència Nacional"

BARCELONA/MADRID.- Durant la última set-mana l'escalada de setge i criminalitza-ció engegada des de la Delegació del Govern a Catalunya que es va iniciar a-pro-fi-tant l'excusa de la "lluita antiterro-rista" ha continuat.

"Alliberament de Daniel, Marta i Marc Aureli"

El dimarts 16 de gener a la nit arribaven en l'avió del pont aeri Madrid-Barcelona, les tres persones que havien estat detingudes i incomunicades durant 5 dies i traslladades a declarar a l'Audièn-cia Nacional, quedant finalment en lli-bertat sense càrrecs. Els esperaven a l'ae-roport una setantena de persones, entre familiars i amics, enmig d'emotius moments de retrobada. L'arribada es va retardar unes hores per l'absurda actitud que van tenir els responsables peni-tenciaris de Soto del Real, que tot i tenir l'auto de llibertat, no permetien la seva sortida de la presó. Per cert, el viatge de tornada se'l van haver de pagar ells.

"L'endemà Roda de Premsa al Col·legi de Periodistes"

En la compareixença pública del Grup d'Amics i Familiars, es va denunciar les amenaces, coaccions, interrogatoris i agressions que van rebre a la Jefatura Superior de la Via Laietana. "Mentre erem detinguts se'ns va interrogar amb les mans lligades i se'ns colpejava al cap amb una guia telefònica" van declarar. Un altre dels detinguts deia: "mentre era traslladat a Soto del Real, un agent de la Guàrdia Civil carregava la cartutxera de la pistola i apuntant-me m'amenaçava amb disparar l'arma". També van denunciar l'actitud totalment sumisa de la premsa, que en cap moment va contrastar res del que informava la policia nacional, tan sols transcrivien les informacions.

"Diego Sánchez Burría es presenta davant la justícia"

El divendres apareix a tots els mitjans de comunicació la fotografia de Diego Sánchez Burría, assegurant que és integrant del Comando d'ETA (tot i que finalment se l'ha acusat de col·laborador), quan ell se n'assabenta decideix anar a presentar-se davant del jutge de guàrdia de Barcelona. Segons hem pogut saber de fonts properes a Barcelona Televisió, abans de fer-ho, entregà la còpia d'una carta a aquest mitjà, on amb el seu puny i lletra nega les acusacions que aparei-xen a la premsa. Aquesta mateixa carta és entregada al jutge de guàrdia pels advocats de DALP Francesc Arnau i Jau-me Asens, per Juan Maria Xiol, vicedegà del Col·legi d'Advocats de Barcelona , i per la diputada de guàrdia Montserrat Avilès. En aquesta compareixença da-vant del jutge de guàrdia també li comuniquen que en poca estona Diego Sán-chez Burría es presentarà al jutjat per declarar sobre els fets que se li imputen. Tot i això, la policia no permet que Diego entri als jutjats i el detenen a la porta, podent-se'l endur així a la Jefatura de la Via Laietana per tal d'interrogar-lo i aplicar-li la Llei Antiterrorista.

"Desencadenen una ràtzia contra persones que posen en busca i captura"

Dues persones que acusen de donar refugi a Diego durant els dies que era en busca son detingudes el dissabte 20 de gener, se'ls aplica la llei antiterrorista i se'ls acusa de col·laboració amb banda armada. Un noi que s'assabenta de que està sent buscat a través de la prem-sa, compareix al jutjat de guàrdia el diumenge al vespre, quedant en lli-bertat però amb obligació d'anar a declarar a l'Audiència Nacional el dia 24 de gener.

"Busca i captura per Zigor Larredonda i criminalització de l'okupació"

El mateix vespre de diumenge, la policia difón que segons a declarat Diego Sán-chez durant el tercer dia d'interrogatoris a la Jefatura de Via Laietana, Zigor La-rre-donda el va posar en contacte amb ETA. En assabentar-se d'això, Zigor de-ci-deix presentar-se davant de l'Audièn-cia Nacional, ja que no té res a veure amb els fets dels que se l'acusa i creu que tot això és un error o un muntatge. La policia assegura que fa dies que no ha anat a treballar, cosa que neguen les seves amistats, que saben que Zigor és a l'atur des de fa temps. La policia apro-fita per dir que és un "líder" del moviment okupa de Terrassa, fet interpretat com absurd per l'Assemblea d'Okupes, ja que són un col·lectiu assembleari.

"2 empresonaments incondicionals i 2 llibertats sota fiança de 200.000pts"

La Fiscalia de l'Audiència Nacional, el dilluns a la tarda i davant del jutge Carlos Dívar, demana penes de presó per Diego Sánchez i Zigor Larredonda, i llibertats sota fiança de 200.000 pessetes per les dues persones acusades de donar refugi a en Diego. Aquesta petició fiscal és immediatament executada pel jutge, i Diego i Zigor són traslladats a la presó. Durant la declaració Zigor Larre-donda nega totes les acusacions, però el jutge ignora les seves paraules.

"L'última busca i captura"

Finalment el dilluns 22 de gener, una noia (Laia) de la que apareixen totes les seves dades als mitjans de comunicació perquè segons la policia està fugida i també se l'acusa de tenir relació amb Diego Sán-chez, decideix presentar-se davant de la jutge de guàrdia acompanyada d'una trentena de persones i dels diputats de guàrdia del Col·legi d'Advocats, però la jutge els ignora i li diu a la noia que s'en-tregui a la Jefatura. Intenta declarar un altre cop durant el matí del dimarts 23, i comunica a l'autoritat judicial que no es troba fugada i que està disposició del jutjat per quan vulguin citar-la.

"Actes de suport als empresonats"

Tots els dies a les 8 del vespre a la plaça de Sant Jaume de Barcelona es convoca una concentració de protesta pels empresonaments, des dels grups de suport a Zigor i Diego. A la de dilluns hi van participar unes 250 persones. Des del grup de suport creat a Terrassa, tam-bé s'organit-za una concentració a la ma-tei-xa hora a les portes de l'ajuntament de la capital vallesana.
Contra-Infos 23/1/002, COMUNICAT DE L'ASSEMBLEA D'OKUPES DE TERRASSA

TERRASSA/VALLÈS OCCIDENTAL.- "Aprofitant la detenció de dos pressumptes mem-bres del Comando Barcelona d’ETA, la Prefectura Superior de Policia de Barcelona ha engegat una campanya de perse-cu-ció clarament criminalitzadora de persones relacionades amb moviments socials. Des de Terrassa, un cop més, la repres-sió ens afecta de ple. Per una banda, han detingut i empresonat un company nostre sense considerar la seva pressumpció de innocència, únicament basant-se en una suposada declaració d’un altre detingut fe-ta sota tortura; i per altra banda, els mit-jans de comunicació no han deixat de vincular l’Assemblea d’Okupes de Terrassa amb tots aquests fets, mostrant una clara intenció de criminalitzar qualsevol mo-viment social que qüestioni el sistema. No és el primer cop que l’Assemblea ha estat sotmesa a una forta campanya de desprestigi per part dels mitjans de comu-nicació, que actuen amb una credibilitat cega cap els informes policials sense cap mena de contrastació de les informa-cions, vulnerant així diversos punts del Codi Deontològic del Col·legi de Perio-distes. Fins i tot manipulen la informació creant líders on no existeixen, destruint el caire obert , plural i participatiu que caracteritza l’Assemblea d’Okupes. Tenim clar que des del Ministeri d’Interior s’utilitza l’ano-me-nada lluita antiterrorista per controlar i desestructurar qualsevol moviment social.
Com altres vegades la nostra posició és ferma alhora d’exigir:

· La finalització de la campanya de cri-minalització dels moviments socials des de la Delegació de Govern de Ca-talunya.

· L’escrupulós respecte de la pres-sump-ció de innocència.

· El respecte dels drets humans fona-mentals .

· La immediata posada en llibertat dels i les detingudes.

A partir d’ara, l’Assemblea d’Okupes de Terrassa queda adherida dins la Plataforma de Solidaritat amb els i les detin-gudes i us convoquem a les concentra-cions que tindran lloc el dimarts 23 a les 8 del vespre davant els Ajuntaments de Barcelona i Terrassa."
Terrassa, 22 de gener de 2001


3. NECESSITEM ACTORS PER UN GRAN GUIÓ...

Una vegada més, hem pogut contemplar com la premsa fa les funcions de guionista d'una gran comèdia escrita pel Ministeri de l'Interior. Així doncs, veiem aquesta gran producció anomenada "desarticulació del comando BCN". Estimats/des espectadors/es, seieu-vos a les vostres cadires que comença la pel·lícula: "Barcelona 12 de gener del 2001, 3:35 de la matinada- La guàrdia urbana deté dos etarres del 'comando Barcelona'; els agents s'apropen a l'automòbil i el conductor, sentint-se atrapat els diu: "som terroristes i el cotxe és ple d'explosius" (El Periódico 12/1/01). La premsa aprofita per donar una imatge audaç del cos de la Guàrdia Urbana, utilitzant en el relat de la detenció un llenguatge propi dels còmics de superherois. A partir d'aquesta introducció, comença una trama amb tot un seguit de detencions de persones pertanyents a moviments socials de Catalunya. Dels tres primers detinguts es diu que són els que els proporcionaven *allotjament i amistat*. Després de 5 dies de detenció sota la llei antiterrorista, amb pallisses i intimidacions incloses, surten en llibertat sense càrrecs i aquí no ha passat res. Tres dies més tard, el mateix dia en què "Garzon s'avança al seu colega Del Olmo i detè a Pepe Rei" (El mundo 19/1/01), detenen a Bcn a "l'activista radical identificat com el quart membre del comando" (El pais 19/1/00), del qual els dies anteriors ja s'havien encarregat de publicar tota la seva biografia, inclòs el seu arbre geneològic. Aquesta biografia escrita pel ministeri del Interior l'imputa, entre moltes altres coses, ser el que "conduïa una furgoneta que contenia els tubs llançadera fets servir per una part dels manifestants per enfrontar-se amb les forces antidisturbis...(referent al 12-O/1999)" (El pais 19/01). Llavors, a en Diego, ja el relacionaven amb l'últim detingut Zigor Larredonda, "és amic d'un jove de Terrassa (Zigor) molt conegut en cercles radicals" (La Vanguardia 19/1/01). D'aquesta manera, el guió permetrà la posterior detenció d'en Zigor el dia 21/1/01. D'en Zigor han dit de tot per justificar aquesta esperpèntica detenció, "Larredonda manté una destacada activitat entre els okupes de Terrassa, ciutat molt pròxima a Viladecavalls, d'on era regidor Francisco Cano, assesinat per ETA..." (El Periódico 21/1/00). Enmig d'aquestes detencions hi ha hagut de tot, detenció de gent que deien que eren els que amagaven a en Diego, a la seva companya, filtració a la premsa d'unes inicials de presumptes col·laboradors, presentació a jutjats de gent buscada... Tot un enrenou!
El preu d'aquesta gran comèdia està sent molt alt, hi ha gent que està sent severament represaliada, torturada i conduïda a la presó per culpa d'aquesta rocambolesca història. En cap cas els mitjans de comunicació han contrastat les informacions, com ja ens tenen acostumades i el que és més greu, no han respectat un dret tan bàsic en la seva democràcia, com és "el principi d'innocència". No només han escrit al dictat de Mayor Oreja, sinó que també han fet servir coses de collita pròpia, han demonitzat, manipulat, calumniat i mentit sobre aquestes persones amb absoluta premeditació i alevosia. El que ens fa patir, és que com diu La Vanguardia el dia 24/1/01 l'operació encara és oberta, així que poden arribar més entregues d'aquesta macro-producció.

=============================
ANTIRACISME


4. 350 IMMIGRANTS EN VAGA DE FAM A L'ESGLÉSIA DE SANTA MARIA DEL PI I SANT AGUSTÍ

"La lluita dels immigrants no s'atura i s'intensifica en les dates prèvies a l'entrada en vigor de la nova Llei d'estrangeria. A partir del 23 de gener els i les immigrants perden qüasi tots els drets i poden ser deportats massivament"

BARCELONA.- Des del passat dissabte 20 de gener, prop de 400 persones immigrades provinents de diferents països (Pakistán, India, Bangla Desh, l'Àfrica Subsahariana, el magreb, i l'Europa de l'Est) estan tanca-des a l'Esglesia de Sta. Maria del Pi, de les quals unes 350 en el quart dia de vaga de fam. Aquesta acció de protesta i de pressió a les administracions, així com de denúncia social d'una situació de precarietat i manca de drets bàsics, es produeix tres dies abans de l'entrada en vigor de la nova Lley d'Estrangeria, el dimarts dia 23, una llei elaborada pel Partit Popular i aprovada amb els vots d'aquest partit junt amb els de CiU, Coalició Canària, entre d'altres. Aquesta Llei, emmarcada dins les directrius de política migratòria europea definides a Shen-gen, tanca les fronteres, s'aplica damunt les persones que en l'actualitat no disposin de papers fins i tot les que els han sol.licitat fins al 31 de desembre de 2000: és una llei que pretén delimitar i retallar, encara més els drets de les persones immigrades, mos-trant-se del tot inconstitucional i violant de manera flagrant els drets humans i civils bàsics: La llei nega a molts immigrants la pos-sibilitat de regularitzar-se i amenaça amb l'expulsió als que no tenen papers, que poden ser deportats en un plaç de 48 hores. La llei priva del dret a sindicar-se, a reunir-se, a associar-se o a manifestar-se en actes públics, redueix l'assistència sani-tària a serveis d'urgència o menors, les persones immigrades hauran de probar la resi-dència a l'Estat per un període superior a 5 anys (fins ara 2) per obtenir el permis de residència temporal, es mantenen els Centres d'Internament d'Immigrants, etc...
Aquesta Llei doncs, perpetua la precarietat, la desigualtat i la xenofòbia pel fet de considerar ciutadants de primera i segona clas-se, i condemna a les persones a la il·le-ga-li-tat per així criminalitzar-les. Amb aquesta tancada i vaga de fam, es pretén doncs, de-nunciar la política feixista i repressiva del govern amb la implantació d'aquesta llei, es reclama la regularització de totes les per-sones immigrades residents a l'Estat, s'exigeix la fi de l'assetjament policial i la ga-rantia que no es faran deportacions ni patiran ancions els immigrants o les persones que els recolzen i per tot això es reclama una reunió amb la Delegació del Go-vern a Catalunya per tal d'expressar totes aquestes demandes.
Al quart dia de tancada i vaga de fam, s'ha pogut comprovar la forta solidaritat de la gent del carrer, persones anònimes que han volgut interessar-se, oferir-se, aportar, col.laborar, etc... No és el cas en canvi, d'organitzacions com Creu Roja, que va ser trucada el mateix dissabte perquè assumís el seguiment mèdic de la vaga i no van aparèixer fins dilluns al migdia després que es denunciés públicament la seva negli-gèn-cia al rebutjar la demanda d'assistència i la seva aportació van ser unes mantes.
Un cas semblant ha estat el de Metges sen-se Fronteres, una ONG d'àmbit internacional que sembla ser cega i sorda als conflic-tes i necessitats que hi ha quatre carrers més amunt de la seva seu: després de 4 dies aquesta ONG encara deliberava als seus despatxos sobre la possibilitat d'assis-tir mèdicament la vaga. Mentrestant moltes persones en vaga, ja comencen a mostrar debilitat i unes 10 ja han hagut de ser assis-tides pel 061, fins i tot hospitalitzades, tot i que ben aviat ha retornat a la vaga. La nit del dilluns, amb la immediatesa que a les 24h. entrava en vigor la Llei, nombroses persones immigrades es van voler afegir a la tancada i algunes d'elles a la vaga, per la qual cosa es va ampliar la tancada a l'església de Sant Agustí, al carrer Hospital, on hi ha unes 40 persones en protesta. La presència policial en aquests dies ha estat contínua, ja sigui en forma de patrulles o de policia secreta, cal destacar el cas en què un policia secreta va intentar impedir que una persona fos conduïda a l'hos-pital introduint-se fins i tot dins de l'ambu-lància per prendre el nom de la persona, fins al moment en què se'l va poder fer fora. En tot cas, la situació és delicada per mol-tes persones en vaga i la pressió policial és cada cop més gran. El tancament conti-nua-rà, ja que l'assemblea ha decidit no ac-ceptar la mediació de la Generalitat que pretenia finalitzar la protesta a canvi de re-visar les peticions de regularització, i s'exi-geix una resposta de la Delegació del Go-vern. Per això s'ha convocat una concen-tració de protesta el proper divendres 26 de gener a les 19h davant d'aquesta insti-tució, al Pla de Palau de Barcelona.
Hi ha una llista de coses que es poden aportar:
-Aigua, Sucre, sucs de fruita, paper de WC, Tovalloles, Pasta de dents i raspalls de dents, Menjar per les persones que no fan vaga,n Matalassos i mantes, i ànims.
Contra-Infos 23/01/01

==================================
JUDICIAL


5. SUSPENSIÓ DE L'ABSURD JUDICI A FRANCESC ARNAU

JUTJATS/BARCELONA.- A la secció segona de l'Audiència Provincial de Barcelona, el passat dijous 18 de gener havia de tenir lloc la vista oral del judici que l'ex-magistrat Modesto Aríñez ha orquestrat des de fa 5 anys en contra de l'advocat Francesc Arnau, però aquesta es va suspendre per malaltia de Jaume A-sens, advocat que el defensava.
El lamentablement famós magistrat de talant clarament ultradretà, l'any 1996 va presionar a l'advocat Arnau per tal de que entrés a la sala amb la corbata posada, la negativa a obeir aquesta ridícula ordre, va provocar que Modesto Aríñez denunciés a Francesc Arnau per "desacato a la autoridad", i que ara afronti una petició d'inhabilitació durant 8 anys de la seva feina en l'advocacia.
Després de conèixer la suspensió, un grup de persones que s'havien reunit a la sala d'Advocats de l'Audiència van analitzar la situació i van parlar sobre l'estratègia de la defensa de Francesc Arnau de cara a la propera data del ju-dici. Es va parlar de crear un grup de su--port que denunciés públicament la situació mitjançant la difusió de la infor-mació sobre el cas amb un dossier. Tam-bé es va parlar de la possibilitat de recusar a la magistrada Magaldi, que és vocal de la secció segona que duu el cas, i va ser la mateixa magistrada que ara fa 8 anys va arxivar el cas de l'assassinat de Pedro Àlvarez, tot i el testimoni de la nòvia que va reconèixer clarament a un policia nacional com a l'assassí.
Contra-Infos 23/1/00


6. NOVA DATA PEL JUDICI CONTRA SIS PERSONES A BANYOLES

BANYOLES/PLA DE L'ESTANY.- El dia 22 d'agost de 1996 va ser desallotjat, sense mostrar cap ordre judicial, l'Ateneu Alternatiu de Banyoles i van ser detingudes 4 persones amb càrregs d'atemptat contra la salut pública per tenir quatre plantes de maria mascles. Després, en una posterior reoku-pació el mateix dia es van detenir dues persones més. Les sis persones finalment no van ser jutjades perquè es va pactar amb el fiscal una multa de 5000 pessetes.
Al cap d'un temps es va convocar una manifestació de protesta que pretenia deixar a la porta del ajuntament restes del ja enderrocat Ateneu, que va acabar amb el llançament d'algunes pedres contra la façana del ajuntament.
A partir d'aquests fets quatre anys després a la mateixa gent els arriba una acusació per danys, manifestació il·lícita i agressió, amb una petició fiscal de 170.000 pes-setes de multa i dos anys i mig de presó per cadascun dels acusats. L'acusació esa basa en la versió policial que diu haver identificat als acusats com autors dels desperfectes, sense cap prova con-vin-cent, els acusats no van ser detinguts per les causes de que se'ls acusa. Tres de les persones van ser posades en búsqueda i captura i una d'aquestes està ac-tual-ment en llibertat provisional, tenint que firmar cada 15 dies al jutjat.
El judici després d'una suspensió el dia 7 de setembre de 2000 s'ha tornat a sus-pen-dre el dimecres 17 de gener per la fal-ta de dues persones i s'ha posposat pel dia 23 de maig als jutjats de Girona.
Contra-Infos 23/1/01


7. EL GOVERN ESPANYOL INDULTA A 14 TORTURADORS

MADRID.- El passat 1 de desembre el go-vern del PP va indultar a 11 agents del Cuer-po Nacional de Policia i a 3 de la Guàr-dia Civil condemnats en ferm pels tribunals com a culpables de delictes de tor-tura contra 7 ciutadans i ciutadanes bas-ques que en el seu dia van ser de-tinguts per motius polítics.
Una altra dada a destacar és que alguns dels ara indultats es troben relacionats amb assassinats comesos en el marc de la guerra bruta contra eta. Així un d'ells va ser condemnat pels tribunals i indultat pel govern espanyol després de ser demostrada la seva participació en el segrest de Segundo Marey reivindicat pels GAL. Aquestes dades parlen per sí soles del nivell de cobertura que el govern espanyol otorga a la pràctica de la tortura. L'indult és la forma de tancar el cercle de la impu-nitat que s'assenta en una legislació anti-terrorista que crea, mitjançant la incomu-nicació, espais d'impunitat que escapen a tot control:
Una Audiència Nacional que, com a tribunal especial i polític que és, dóna efecti-vitat pràctica a la tortura jutjant i empreso-nant a ciutadans i ciutadanes en base a la mateixa. Uns mitjans de comunicació que silencien els testimonis i denúncies dels torturats. Un govern i una classe polí-tica que no només no fa cas de les crides d'Aministia Internacional, d'organismes dependents de Nacions Unides com el Comitè de Drets Humans o el Comitè contra la Tortura, o d'altres dependents del Consell d'Europa com el Comitè Europeu per la Prevenció de la Tortura, que any darrera any demanen la desaparició de la Llei Antiterrorista i de l'Audiència Nacio-nal espanyola, sinó que arriba a l'indult per garantir la impunitat per la tortura i els torturadors, o el que és el mateix, per ga-rantir el manteniment impune de la tortura com un dels instruments fonamentals en la seva estratègia de repressió contra els i les basques. Davant d'aquestes da-des ¿amb quina legitimitat pot parlar el govern espanyol de defensa de la pau, la democràcia i els drets humans com un dels principis que impulsen la seva política enfront del les aspiracions de llibertat i sobirania dels i les basques?
Zitzània 23/1/01

=================================
ANTIFEIXISME


8. A SANTA COLOMA, NO PASSARAN

SANTA COLOMA DE GRAMENET.- "El dia 27 de gener de 1939, les tropes franquistes varen entrar a Gramenet de Besós. La repressió, com a la resta del esta va ser brutal. Docs bé, 62 anys després, la AJE (Acción Juvenil Española), convoca una concentració a Santa Coloma de Gramenet en aquesta mateixa data amb el lema "Por la unidad de España y contra el separatismo". Es va fer una crida a entitats i col·lectius per convocar-los a una assemblea on decidir de quina manera es podria respondre a aquesta provocació. el primer pas va ser sol·licitar la plaça de la Vila, que era el lloc on convocaven ells, que farem un acte d'homenatje als/les antifeixistes morts/es i als que varen patir les conseqüencies: detencions, tortures, exili, etc... Desprès d'aquest acte es convoca una manifestació, que esperem sigui prou representativa per demostrar que no permetrem cap acte feixista ni a santa coloma ni enlloc.27 de gener a les 16:00 plaça de la Vila (Metro) Santa Coloma; 17:30 manifestació antifa". Plataforma Antifeixista de Santako 23/1/01


9. ARRENCADA DE PLAQUES FEIXISTES A LES CORTS

LES CORTS/BARCELONA.- Una dotzena de plaques feixistes (amb el "yugo" i les fletxes) del Ministerio de la Vivienda situades a diversos carrers de Les Corts van ser arrencades el passat dissabte 20 de gener durant una cercavila que 40 persones convocades per Maulets van fer pels carrers d'aquest barri. La protesta va sortir del metro de Les Corts i va finalitzar sense cap incident tot i la nombrosa presència de policies de paisà.
Contra-Infos 23/1/00
==================================
OKUPACIÓ


10. ACCIÓ AL COL·LEGI D'ARQUITECTES DE BARCELONA

BARCELONA.- El passat dimecres 17 de gener, una vintena de persones van rea-lit-zar una acció de protesta al Col·legi d'Ar-quitectes durant l'acte d'inauguració del curs de promoció immobiliària que a-quest col·legi alberga. A aquest curs, hi participen coneguts especuladors i mafiosos de la gestió immobiliària, com la Diputació de Barcelona, que vol desa-llotjar la casa okupada l'Oasis, la macro-immobiliària Colonial, representants de PROCIVESA entre d'altres... El grup de gent va entrar a la sala d'actes i mentre uns repartien octavetes a les persones assistents en les que es denunciava el re-partiment del pastís immobiliari entre uns pocs, unes altres van desplegar una pancarta on es podia llegir: Dipu-ta-ció=Especulació. Després d'uns minuts d'interrupció de l'acte, la gent va marxar i es va quedar a la porta de l'edifici, on es va penjar una altra pancarta i es va repartir unes octavetes entre la gent que passava. Contra-Infos 24/1/01


11. UNA ALTRA OKUPACIÓ A LA CIUTAT DE TERRASSA

TERRASSA/VALLÈS OCCIDENTAL.- Un grup d'u-nes 30 persones van participar el passat dissabte 20 de gener en l'okupació d'un nou edifici abandonat a la ciutat de Terrassa. Acció Autònoma i l'Assemblea d'Okupes de la ciutat van entrar a la casa penjant-hi diverses pancartes, i van començar a fer feines de neteja i rehabilitació. El que es pre-veu que sigui un nou centre social està situat al c/Galvani 68, i és propietat d'un aparellador de l'Ajuntament terrassenc. Tot i que la policia va vigilar la casa durant les hores posteriors a l'okupació, pel moment no consta que s'hagi presentat cap denúncia.
Contra-Infos + Assemblea Okupes de Terrassa 23/1/00

==================================
ANTIHOMOFÒBIA


12. AGRESSIÓ HOMÒFOBA A DUES NOIES

L'HOSPITALET DE LLOBREGAT.- "El 5 de gener dues noies passejaven el gos pels carrers del seu barri a L'Hospitalet, quan un veí les va començar a increpar per la seva condició de lesbianes, fet que ell devia considerar que era un delicte. No era la primera vegada que aquest home les insultava; la diferència va ser que quan una d'elles es va dirigir a ell perquè canviés d'actitud, va ser agredida, totalment per sorpresa, per un altre home que estava mig amagat. La va enganxar brutalment pels cabells fins l'extrem d'arrencar-li un bon manyoc i després li va colpejar el cap amb la vorera. Les lesions que li van produir l'obliguen actualment a dur un collaret ortopèdic al coll. Les dues noies han presentat una denúncia i preparen mobilitzacions al carrer."
FAGC 23/01/01

============================
ANTIMILITARISME


13. LES DESPESES MILITARS PER L'ANY 2001 PODRIEN SER UN 75% SUPERIORS AL QUE MANIFESTA EL GOVERN

ESTAT ESPANYOL.- Com cada any, la Càtedra per la Pau va analitzar els pressupostos presentats pel govern (els corresponents al 2001), i va lamentar que altre cop, la quantitat prevista per a I+D militar podria ascendir fins als 241.000 milions de pts. El que representa el 42% del total dels fons previstos per a I+D. Aquesta astronòmica xifra és el resultat de sumar el pressupost d'investigació centralitzat des del Ministeri de Defensa, que ascendeix a 53.199 milions de pts, amb els crèdits que facilita el Ministeri de Ciència i Tecnologia, que per l'any 2001 podria tenir un import superior als 188.000 milions de pts, encara que els pressupostos no especifiquen aquest any en detall aquesta quantitat. L'informe pot consultar-se a la web de la càtedra.
Zitzània 19/01/00

===================================================
EL CONTR@INFOS ÉS UN BUTLLETÍ-MURAL QUE ES TREU EN FORMAT PAPER (2 A-3
ENGANXATS), NOMÉS EN CATALÀ, I S’EXPOSA EN LLOCS PÚBLICS. SI EL VOLEU
REBRE I PENJAR-LO PER ALGUN LLOC QUE CONEGUEU, NOMÉS ENS HO HEU DE DIR I
ENVIAR-NOS ELS SEGELLS NECESSARIS, PER TAL QUE NO ENS SUPOSIN UNA
DESPESA MÉS DE LES MOLTES QUE TENIM.
===================================================
SI NO TE HAS ENTERADO DE NADA, SERA QUE NO TIENES NI IDEA DE CATALAN.
PUEDES HACER DOS COSAS: O LO APRENDES, O NOS PIDES QUE TE LO MANDEMOS EN
CASTELLANO. NUESTRA DIRECCION ES: zitzania@sindominio.net
==================================================
Per poder treure aquest butlletí ens cal la vostra col.laboració.
Feu-nos arribar la informació a:
tlf/fax: 93 442 62 53
mail: zitzania@sindominio.net (Contra-Infos)
usurpa@sindominio.net (Info-Usurpa)
[ Volver ]