SinDominio.Net
Archivo de materiales sobre los sucesos de Génova


Al món sencer:

Itàlia cap a la dictadura? (negat el dret a la comunicació)

Si després de llegir les nostres reflexions, decidiu respondre afirmativament a aquesta inquietant pregunta, el segon interrogant que haureu de dirigir a la vostra conciència es què s'ha de fer per tal de canviar la situació present.

Formulem aquestes preguntes després dels fets de Génova i, particularment, després de l'ocupació i la masacre perpetrades contra la central de comunicacions del Genoa Social Forum.

Després de tres dies de masacres als carrers i de la mort del jove manifestant Carlo Giuliani, dies durant els quals i -aquesta és una cosa que haurem de tenir present en el futur-, les forces de l'ordre han actuat amb els centenars de milers de manifestants pacífics fent servir *només* mètodes militars (el Black Block ha estat només el pretext per això); després d'haver-se registrat centenars de ferits, molts d'ells greus, la nit de dissabte arriba la notícia de l'asalt ilegal d'un centre d'informació independent, fet sobre el qual tots hem de reflexionar i que ens ha portat a fer-nos aquestes preguntes.

Efectivament, la forma en que s'han desenvolupat les iniciatives repressives de la manifestació -des de la mort de Giuliani fins a les esquadres d'infiltrats vestits a l'estil "manifestant" que es barrejaven amb la gent als carrers cercant la provocació- i especialment la forma en que s'ha desenvolupat aquest darrer i gravíssim episodi de la incursió contra el Fòrum Social de Genova ens condueix a la conclusió natural d'afirmar que Italia està evolucionant cap a una forma antidemocràtica. Abans que sigui massa tard, és fa necessari una denúncia immediata i una reacció política a nivell internacional per tal de sortir d'aquest nou clima de dictadura.

Fins i tot els mitjans oficials estan transmitint les imatges de tot el que ha passat, tot i així, nosaltres us convidem a prendre en consideració les següents fonts d'informació independent per a una visió encertada dels fets:Han ofegat en sang un experiment d'autogestió de la informació que cobria no només la Xarxa (on afluia massivament audio, vídeo, imatges que després han recorregut els principals medis de comunicació mundials), sinò també el món real, (on aquestes contrainformacions eren difoses mitjançant les ràdios del moviment i als carrers de les ciutats italianes. Transformant una experiència comunicativa en problema d'ordre públic.

Radiogap de Gènova ha deixat de funcionar després de la irrupció brutal de la policia, mentre que les darreres paraules en directe clamaven "És com a Xile, és com a Xile... calma, asseguts i mans enlaire... resistència passiva" Després, Gènova en silenci. Un silenci que és un com un cop de puny a l'estomac.

Arribats a aquest punt, denunciem els següents fets concrets succeïts aquesta nit:

22 de juliol de 2001. A la seu operativa del moviment pacífic de protesta del Fòrum Social de Gènova, seu també de l'activitat de producció d'informació independent sobre les manifestacions antig8, i amb la única i evident finalitat de posar fi a l'operació de denúncia per part dels medis de comunicació independents sobre la repressió policíaca contra el moviment pacífic desenvolupat durant el dia:

- han estat ferides i detingudes totes les persones que hi havien a l'interior del centre;

- han estat apartats violentament els parlamentaris i els advocats de l'escena de la masacre;

- ha estat registrat i segrestat material i equip informatiu i han estat danyats equips de manera (no cal dir-ho) absolutament il·legal i ilegítima.

Tots aquests fets no només són greus, inconstitucionals, ilegals, ilegítims, inadmissibles i moltes coses més. Constitueixen també el senyal que Italia, és ara més que mai, incapaç de garantir les llibertats democràtiques i constitucionals dels seus ciutadans, i per aquest motiu convidem als periodistes i a les forces polítiques, especialment a les no italianes (donat que les italianes no sabem fins quan tindran possibilitats d'actuar políticament) a denunciar tota forma de violència contra el dret a fer contrainformació.

Grup de Treball sobre la Comunicació

sTRANONETWORK


SinDominio | ECN | Contra el G8