2006/Manifest

De Hackmeeting

Castellano


Manifest del Hackmeeting Mataro 2006. Hackiluro

El capitalisme i el poder governamental estenen també els seus tentacles per les xarxes de creació i comunicació. Intenten reduir la cultura a un producte artificialment escàs per a vendre´l millor, proven de convertir la xarxa en una permanent simulació de la comunicació per a seguir dictant ells les seves consignes; criminalitzen els espais de creació i aprenentatge col·lectius per a monopolitzar la producció d'individus i lliurar els seus certificats de qualitat mercantil.

Nosaltres desitgem alliberar-nos de la tirania dels sistemes imposats, hackejar els seus codis disciplinaris per a crear i habitar espais alliberats com a laboratoris d'experimentació col·lectiva. Volem crear els nostres propis mitjans per deixar d'estar subjectes al pensament únic pel qual compartir és terrorisme, informar és crim i programar és delicte. Per això ens re-unim en aquesta edició del Hackmeeting, per a fer realitat un espai alliberat del control ferri al que quotidianament estem sotmesos. Obrir-lo a la creació col·lectiva, a l'intercanvi de coneixements i habilitats, de reptes i experiències.

Un espai-temps en el qual re-ensemblar críticament la realitat, viure la creativitat sense consumir-la, innovar sense patentar, col·lectivitzar sense monopolitzar. Entenem que la nostra funció com a hacktivistes és la de teixir una xarxa social i telemàtica al marge de les lleis del control i l'apatia.

Algú va dir en una època passada que qui té el control de la informació, té el control de la societat. Recordem que el Ciberespai va ésser forjat per aquells que tenien la ferma voluntat i el convenciment d'haver creat un nou territori per a la llibertat:

No hem triat cap govern, ni pretenem tenir-ne, així que em dirigeixo a vosaltres sense més autoritat que aquella amb la qual la llibertat sempre parla. Declaro l'espai social global que estem construint independent per naturalesa de les tiranies que esteu cercant imposar-nos. No teniu cap dret moral a governar-nos ni posseïu mètodes per a fer-nos complir la vostra llei que hàgim de témer veritablement.

Els governs deriven els seus justos poders del consentiment dels quals són governats. No heu demanat ni rebut el nostre. No us hem convidat. No ens coneixeu, ni coneixeu el nostre món. El Ciberespai no es troba dins de les vostres fronteres. No penseu que podeu construir-lo, com si fos un projecte públic de construcció. No podeu. És un acte natural que creix de les nostres accions col·lectives.

Declaració d´Independència del Ciberespai.

Així la xarxa va superar el que cap estratega del capitalisme i el control de masses va poder mai preveure. I quan tot just sortíem de les seves goles ens van condemnar amb la LSSI (Llei de Serveis de la Societat de la Informació) l'11 de juliol del 2002 [1,2]; van intentar encadenar els nostres teclats amb patents [3], van asfixiar la cultura amb la nova LPI (Llei de Propietat Intel·lectual) [4] i planegen ara amputar la lliure informació de la xarxa amb noves cadenes legals [5]. A més a més, amenacen amb vigilar i castigar als nostres bits des de la tirania del maquinari DRM, aquesta computació traïdora [6] que obliga a l'ordinador a obeïr els desitjos de les grans corporacions.

Ens resistim a ser esclaus de les nostres computadores, a ser consumidors de cultura empobrida i desinformació dirigida, o submissos al saqueig de la privadesa.
Per sobre de les lleis de la forca digital i el gran germà electrònic es dibuixen els contorns d'un vell futur sempre actiu: la nova GPLv3 [7], el creixent nombre de hacklabs [8], les campanyes contra els DRM [9] i el dret d'accés a la cultura [10], la maduresa dels centres de mitjans independents [11], la reorganització dels servidors autònoms italians [12] i la força del coneixement tècnic que ells mai tindran. Amb la passió per seguir superant els límits, la intel·ligència col·lectiva s'obre pas aquest any sincronitzant tres hackmeetings: a Santiago de Xile [13], Xicago [14] i Mataró [15].

No consenteixis que el capitalisme s'apropiï i et vengui el que sempre ens va pertànyer: la CULTURA i la TECNOLOGIA!

13, 14 y 15 d´Octubre, Centre Social Okupat Autogestionat "La fibra", Mataró[1] http://www.ugr.es/~aquiran/cripto/lssi/05.html

[2] http://www.ugr.es/~aquiran/cripto/lssi/02.html

[3] http://swpat.ffii.org/index.es.html

[4] http://www.internautas.org/html/3545.html

[5] http://www.periodistadigital.com/periodismo/object.php?o=456407

[6] http://www.fsfla.org/?q=node/99 http://www.gnu.org/philosophy/can-you-trust.es.html

[7] http://gplv3.fsf.org/

[8] http://hacklabs.org

[9] http://defectivebydesign.org/es/about

[10] http://compartiresbueno.net

[11] http://indymedia.org

[12] http://www.inventati.org/it/

[13] http://redhack.cl/HM/

[14] http://hackmeetingwiki.dai5ychain.net/

[15] http://sindominio.net/hackmeeting

Herramientas personales
wiki-navigation
project-navigation