CARTA DES DEL CSO LES NAUS AL REGIDOR DE GRÀCIA

Apreciat regidor d'ERC:

Des de Les nauS volem donar-li les gràcies per l'actitud que ha tingut amb el nostre col.lectiu.

Després de la reunió que vam mantenir amb vostè, en què després de valorar la caòtica situació immobiliària de la Vila de gràcia, així com la dependència que existeix entre les polítiques municipals i els grans terratinents de Bcn, vam arribar a una conclusió en la qual hi havia un principi d'entesa: Als poders municipals els manca terreny públic on poder realitzar tant vivendes públiques, com centres de trobada de la ciutadania.

Si recorda, nosaltres li vam proposar una manera perquè els órgans de gestió local, com són els districtes, puguin recuperar solars que són objecte d'especulació, via expropiació, per així poder anar recuperant poder de gestió sobre el terreny que es governa i no haver de dependre del sector privat, per a la realització d'iniciatives públiques i/o populars.

Som conscients que enfrontar-se al sector immobiliari, suposa una mostra d'integritat política que en l'actualitat NINGÚ assumeix. Bona mostra d'això és tota la inversió pública que s'està realitzant pel fórum2004, on el seu partit també participa, en el qual entreguen dos barris de Bcn al sector immobiliari, a canvi que construeixin un centre de convencions i un port esportiu de gestió municipal, en lloc de donar cobertura a les necessitats socials del moment, produint així serioses diferèncias socials a la Zona Fórum. Hem de recordar que a Sant Adria del Besós viu en l'actualitat el 15% de la població pobre de BCN, just al costat d'edificis com diagonal mar que ofereixen lloguers de pisos d'una habitació a 695 euros.

Si vostè recorda, es va comprometre a cursar una carta al jutjat informant de la tasca social que es realitza a les naus, i que donaria coneixement al jutge de la proposta d'expropiació, que seria estudiada tant en la seva viabilitat legal, com econòmica, alhora que hi havia un acord mutu per mantenir els contactes.

Com vostè sap sr.Martinez, aquesta carta mai es va arribar a presentar. Suposem que en època d'eleccions catalanes s'ha de donar confiança al sector immobiliari i constructor.

La veritat és que des del col.lectiu de les naus no li retreiem de fer l'ullet als terratinents de Bcn, ni li retreiem la manca de compromís com a formació política envers les iniciatives populars, doncs aquesta manca de compromís és comú en totes les formacions polítiques estatals. No, senyor Martínez, allò que li retreiem és que no hagi anat amb la veritat per davant i dir-nos que amb recolzar una casa ja n'hi ha prou per a la foto d'alternatiu.

Lamentem que ens hagi donat un silenci com a resposta després d'adquirir un compromís, lamentem la poca reparació amb què va venir a la reunió on ens va dir que no hi havia permís d'enderrocament, i tres dies després, quan nosaltres el truquem ens diu que sí que n'hi ha, lamentem que districte autoritzi un enderrocament d'una propietat encara habitada, i sobretot lamentem que aquest gir a l'esquerra que estan fent els electors no tingui com a resposta accions eficaces contra els abusos immobiliaris que s'estan cometent a la Vila.

I per últim lamentem que amb aquestes esquerres que tenim, la dreta governarà durant molt de temps.

Sense més, recordar-li que la democràcia, com la religió, és qüestió de fe i confiança, vostè en mentir-nos fa que ens qüestionem un cop més si els governants són per gestionar per a l'interès públic o per mantenir els privilegis econòmics actuals.

Att: CSO Les nauS