COMUNICAT DEL CENTRE SOCIAL OKUPAT LES NAUS

L'experiència de Les nauS neix davant la necessitat d'espais fora del circuit comercial on poder realitzar i intercanviar activitats relacionades amb el circ i amb l'art, però també per a denunciar el mal ús de la propietat.

L'edifici (una fàbrica tèxtil) que estava abandonat des de feia 12 anys, es trobava en pèssimes condicions, aleshores vam decidir okupar-lo i donar-li ús social.

Han passat 9 anys i en aquest centre social s'han fet multitud d'activitats: concerts, obres de teatre, tallers i cursos de diferents disciplines artístiques. D'altra banda hem acollit gran nombre de debats i jornades sobre tot tipus de temes socials (Jornades sobre la salut, Trobada Intercontinental per a la humanitat/Taules de dones, Jornades d'Alliberament Animal, Hackmeeting...).

Durant tot aquest temps s'ha rehabilitat l'espai en innombrables ocasions depenent de l'ús i de la necessitat del moment.

Aquest espai ha estat absolt en 4 processos judicials gràcies a la labor de la gent que ha treballat dur per a defensar l'espai i així continuar el projecte.

Actualment ens trobem a l'espera de la notificació de l'ordre de desallotjament, a causa de la decisió de l'Audiència Provincial de Barcelona.

Aquest projecte no hagués estat possible sense la participació d'innombrables persones que en un moment de les seves vides van decidir contribuir amb el seu esforç i dedicació a un projecte col*lectiu legítim i necessari.

Reivindiquem la NECESSITAT d'auto-organitzar-nos en les nostres ciutats, pobles i barris.